ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Английска туршия

Английска туршия

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Английска туршия
01/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4 буркана
"Да им се ненадяваш на англичаните каква вкусна и богата туршия се спретнали. Опитайте и вие тази вкусна рецепта от Английската кухня!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват. Карфиолът се накъсва на розички, а лютите чушки и зелените домати се набождат с игла на няколко места в семенната част.

Морковите се нарязват на кръгчета, зеленият фасул на малки парчета. Гъбите и почистеният арпаджик се оставят цели.

Солта се разтваря в 5 л вряща вода и с този разтвор се заливат зеленчуците. Престояват така 1 час и се отцеждат. След това се заливат с 3-те литра кипящ оцет и престояват в него 3 дни. Отцеждат се, нареждат се в буркани, а оцетът се изхвърля.

От продуктите за саламура се сварява разтвор, охлажда се и се заливат зеленчуците в бурканите. Отгоре се посипва синапено семе и се добавя олио.

Бурканите се слагат на тъмно и хладно място, а английската туршия се консумира след 15-20 дена.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: