Индийски йогурт с шафран

Марина НордМарина НордНовак1219
17/08/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо903
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Голямо парче марля се слага в сито и се оставя върху тенджера. В марлята се слага йогуртът и се покрива с висящите краища на марлята. Оставя се за 30 минути на стайна температура.

Прясното мляко се смесва с шафрана. Кардамонът се стрива на прах в хаванче, добавя се захарта и мускатовото орехче.

В голяма купа се смесват йогуртът, шафранът с млякото и сместа със захарта. Разбърква се до еднородна смес и се разпределя в малки стъклени чаши. Поръсва се обилно със смлени лешници и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар