Начин на приготвяне
Една четвърт от малините се оставят за украса. Желатинът се залива със 100 милилитра студена преварена вода и се оставя да набъбне за 20 минути. Бадемите се смилат на прах. Смесват се с маслото и се запържват до златисто при непрекъснато бъркане.
Добавя се натрошеният шоколад, солта и кафявата захар. Слага се на котлона и се разбърква, докато шоколадът се разтопи. Сваля се от котлона.
Сместа се слага в намазан с мазнина и покрит с хартия за печене ринг за торта. Притиска се към дъното и се оставя в хладилника за 20 минути.
Маскарпонето се разбива със сметаната и изварата, добавя се захарта и всичко се разбива до кремообразна смес. Желатинът се разтваря на водна баня, охлажда се и се добавя в сместа с изварата.
Сместа се слага върху тестото. Малините се претриват през сито и към тях се добавя нишестето. Вари се при непрекъснато разбъркване до сгъстяване, без да кипва.
Сваля се от котлона, оставя се да се охлади и се излива върху сместа с изварата. Оставя се в хладилника за 4 часа. Украсява се с пресни малини и се сервира.