Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Бадемов чийзкейк с малини

Бадемов чийзкейк с малини

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Бадемов чийзкейк с малини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Какво мислите - за колко време може да се справите с тази малинова вкусотия? Ние залагаме на 1 минута"

Необходими продукти

  • малини - 400 г
  • масло - 3 с.л.
  • бадеми - 1 и 1/2 ч.ч. филирани
  • шоколад - 30 г
  • сол - 1 щипка
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • желатин - 20 г
  • маскарпоне - 250 г
  • сметана - 200 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • извара - 500 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една четвърт от малините се оставят за украса. Желатинът се залива със 100 милилитра студена преварена вода и се оставя да набъбне за 20 минути. Бадемите се смилат на прах. Смесват се с маслото и се запържват до златисто при непрекъснато бъркане.

Добавя се натрошеният шоколад, солта и кафявата захар. Слага се на котлона и се разбърква, докато шоколадът се разтопи. Сваля се от котлона.

Сместа се слага в намазан с мазнина и покрит с хартия за печене ринг за торта. Притиска се към дъното и се оставя в хладилника за 20 минути.

Маскарпонето се разбива със сметаната и изварата, добавя се захарта и всичко се разбива до кремообразна смес. Желатинът се разтваря на водна баня, охлажда се и се добавя в сместа с изварата.

Сместа се слага върху тестото. Малините се претриват през сито и към тях се добавя нишестето. Вари се при непрекъснато разбъркване до сгъстяване, без да кипва.

Сваля се от котлона, оставя се да се охлади и се излива върху сместа с изварата. Оставя се в хладилника за 4 часа. Украсява се с пресни малини и се сервира.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: