Бадемов чийзкейк с малини

Марина НордМарина НордНовак1219
16/08/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 616
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една четвърт от малините се оставят за украса. Желатинът се залива със 100 милилитра студена преварена вода и се оставя да набъбне за 20 минути. Бадемите се смилат на прах. Смесват се с маслото и се запържват до златисто при непрекъснато бъркане.

Добавя се натрошеният шоколад, солта и кафявата захар. Слага се на котлона и се разбърква, докато шоколадът се разтопи. Сваля се от котлона.

Сместа се слага в намазан с мазнина и покрит с хартия за печене ринг за торта. Притиска се към дъното и се оставя в хладилника за 20 минути.

Маскарпонето се разбива със сметаната и изварата, добавя се захарта и всичко се разбива до кремообразна смес. Желатинът се разтваря на водна баня, охлажда се и се добавя в сместа с изварата.

Сместа се слага върху тестото. Малините се претриват през сито и към тях се добавя нишестето. Вари се при непрекъснато разбъркване до сгъстяване, без да кипва.

Сваля се от котлона, оставя се да се охлади и се излива върху сместа с изварата. Оставя се в хладилника за 4 часа. Украсява се с пресни малини и се сервира.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар