Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Маслинов хляб

Маслинов хляб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Маслинов хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Личи си, че е домашен хляб, не само заради маслините - в цялото изпълнение има следи от златни ръце"

Необходими продукти

  • червен лук - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • маслини - 225 г обезкостени
  • брашно - 750 г
  • сол - 1.5 ч.л.
  • мая - 4 ч.л.
  • магданоз - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в зехтина. Нарежете маслините. Сипете брашното, солта, маята и магданоза в дълбока купа заедно с малините и лука.

Сипете около 450 мл топла вода. Разбъркайте добре с дървена лъжица. Прехвърлете на набрашнена повърхност и замесете меко тесто за хляб.

Сложете го в купа, покрийте и оставете на топло място докато удвои обема си. Загрейте фурната на 220 градуса. Намазнете две тави за печене.

Нарежете тестото за маслинов хляб на две, оформете две питки, покрийте и ги оставете да втасат отново. Запечете за 40 минути в загрятата фурна.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: