Шоколадов пирог с касис

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
18/08/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват със захарта. Белтъците се разбиват на сняг.

Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня. В топлия шоколад се добавя омекналото масло. Разбърква се и се сваля от котлона.

Топлата смес се добавя в разбитите жълтъци при непрекъснато бъркане. Една супена лъжица от брашното се оставя настрана, останалото се смесва с индийското орехче и канелата.

Брашното се добавя в шоколадовата смес. Разбърква се добре.

Касисът се измива, отцежда се и се смесва с останалото брашно. Добавя се към тестото и внимателно се разбърква. Накрая се добавят разбитите белтъци. В тава, постлана с хартия за печене, се излива тестото и се пече 40 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар