Начин на приготвяне
Изварата се претрива през сито, добавя се яйцето, солта, захарта и ванилията. При непрекъснато бъркане се добавя олиото и прясното мляко. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавя на части към сместа с изварата. Замесва се тесто и се оставя за половин час на стайна температура.
Касисът се измива, отцежда се и се оставя да се подсуши на салфетки. Смесва се с нишестето и захарта. Тестото се разделя на 16 парчета и от всяко се прави топка, която се разточва на кръг с диаметър около 10 сантиметра.
В центъра на всяко кръгче тесто се слага по малко от плънката и краищата на тестото се прищипват, така че да оформят стенички, без да покриват плънката. Тя трябва да остане в средата.
Стеничките трябва да са по-високи, за да не се излее плънката по време на печенето. Кифличките се редят в тава, постлана с хартия за печене, леко поръсена с брашно.
Стеничките на кифличките се намазват с разбито яйце и тавата се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пекат се 20 минути. Сервират се горещи или студени.