Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Емпанади»Спаначени емпанадилас

Спаначени емпанадилас

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Спаначени емпанадилас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • стафиди - 30 г
  • зехтин - 1.5 с.л.
  • спанак - 450 г
  • аншоа - 7 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • кедрови ядки - 25 г
  • яйца - 1 бр.
  • бутертесто - 350 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в малко топла вода за 10 минути. Отцедете и ги нарежете.

Загрейте зехтина в уок и задушете спанака за 2 минути под капак. Махнете капака и гответе, докато течността се отцеди.

Добавете аншоата, чесъна и подправките.

Продължете да задушавате. Махнете от котлона, прибавете стафидите и кедровите ядки, охладете. Загрейте фурната на 180 градуса. Разточете тестото и изрежете кръгове.

Напълнете ги с пълнежа, завийте и слепете краищата с малко вода. Намажете ги с яйцето и запечете за 15 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: