Конфитюр от дюли с вино

Стефи
Стефи
Новак
07/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 782
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, почистваме и нарязваме дюлите на резенчета.

Слагаме виното, захарта и всички подправки в тава и ги оставяме да врят на тих огън. След 5 мин. прибавяме резенчетата и варим още 30 мин.

Изваждаме дюлите с решетъчна лъжица и ги разпределяме в бурканчета. Заливаме ги със сиропа, след като сме го прецедили.

Затваряме бурканчетата с конфитюр веднага.

Сервираме този конфитюр от дюли с вино за закуска с палачинки, пържени филийки, мекици или други.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
дани
дани
20.10.2013 20:50
виното бяло или червено
0
1