Свинско печено с тиква

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Свинско печено с тиква1 / 2
09/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • тиква - 1 кг
  • лук - 2 глави големи кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • салвия - 1 с.л.
  • вино - 2 ч.ч. бяло
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 2 стръкчета пресен
  • розмарин - 1 стръкче пресен
  • мащерка - 2 стръкчета прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски робот се смесват 1/2 ч.ч. зехтин, чесънът, мащерката, риганът и розмаринът и от тях се прави пюре. Намажете с тази смес месото, поръсете със сол и черен пипер, поставете го в съда за печене, добавете 1 ч.ч. вино и малко вода, покрийте с алуминиево фолио и печете около 50 минути в загрята фурна на 180 градуса. Махнете фолиото и печете още 15 минути, докато хване коричка.

Нарежете лука на ситно, а тиквата на едри кубчета. Задушете лука в малко зехтин, добавете тиквата, сол, черен пипер на вкус, 1 ч.ч. бяло вино, салвията. Задушавайте на слаб огън, около 20 минути, до омекване на тиквата.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: