Ягодов сабайон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7101k
Ягодов сабайон
06/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разтворете желатина във водата и оставете. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте белтъците с марсалата и 3 с.л. захар.

Сварете ги на водна баня за 5-7 минути, като непрекъснато разбърквате. Смесете с желатина. Оставете 50 г ягоди, а другите нарежете и смесете с 1 с.л. захар. Направете пюре и го охладете.

Когато жълтъченият крем се охлади, разбийте белтъците до получаване на твърд сняг и ги прибавете към жълтъците.

Смесете с ягодовото пюре. Разпределете в 4 чаши охладете за поне 4 часа и сервирайте с резени ягоди.

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: