Ягодов сабайон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Ягодов сабайон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • желатин - 1/4 ч.л.
  • вода - 2 с.л. топла
  • яйца - 3 бр.
  • марсала - 60 мл
  • захар - 4 с.л.
  • ягоди - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина във водата и оставете. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте белтъците с марсалата и 3 с.л. захар.

Сварете ги на водна баня за 5-7 минути, като непрекъснато разбърквате. Смесете с желатина. Оставете 50 г ягоди, а другите нарежете и смесете с 1 с.л. захар. Направете пюре и го охладете.

Когато жълтъченият крем се охлади, разбийте белтъците до получаване на твърд сняг и ги прибавете към жълтъците.

Смесете с ягодовото пюре. Разпределете в 4 чаши охладете за поне 4 часа и сервирайте с резени ягоди.

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: