Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Плодов сладолед»Домашен сладолед с бърбън и папая

Домашен сладолед с бърбън и папая

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Домашен сладолед с бърбън и папая1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • сметана - 500 мл течна
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • захар - 100 г
  • бърбън - 40 мл
  • захаросана папая - 50 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Папаята се нарязва на ситно, залива се с бърбъна и се оставя за 1 час.

Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се млякото и сместа се разбива отново. Загрява се на водна баня до сгъстяване.

Сметаната се загрява отделно, без да кипва. Яйчената смес се смесва с горещата сметана.

Добавя се папаята с рома и сместа се разбърква и се охлажда до стайна температура.

Излива се в подходяща форма и се оставя във фризера за 1 час. Вади се, разбърква се и се добавя лимоновият сок. Оставя се във фризера за 3 часа и се сервира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: