Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сладолед с бърбън и захаросана папая

Сладолед с бърбън и захаросана папая

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Сладолед с бърбън и захаросана папая1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • сметана - 500 мл течна
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • захар - 100 г
  • бърбън - 35 мл
  • папая - 50 г захаросана
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Папаята се нарязва на кубчета и се накисва в бърбъна за 1 час. Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се млякото и се разбива отново.

Загрява се на бавен огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Сметаната се загрява в отделен съд, без да кипва.

Добавя се сместа с жълтъците, сваля се от котлона и се оставя да се охлади.

Сместа се излива в подходящ съд и се оставя да се замрази. След 1 час се вади, разбива се и се добавя лимоновият сок. Оставя се във фризера за още 3 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: