Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста с радичио и пармезан

Паста с радичио и пармезан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Паста с радичио и пармезан1 / 2
30/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • спагети - 175 г
  • масло - 65 г
  • галета - 25 г
  • пармезан - 15 г
  • лук - 2 глави шалот
  • чесън - 1 скилидка
  • радичио - 1 глава
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода. Междувременно разтопете половината масло, добавете галетата и ги запечете за няколко минути.

Прехвърлете ги в купа, охладете и смесете с пармезана.

Разтопете оставащото масло, добавете лука и чесъна и ги задушете за 5 минути.

Добавете радичиото и лимоновия сок, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и след 2 минути свалете от котлона.

Отцедете пастата и я смесете с радичиото, поръсете с пармезановите трохи и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: