Свинско с топено сирене и гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Свинско с топено сирене и гъби
07/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Да, вкусните ястия са калорични, но животът е прекалено кратък, за да го прекараме в броене на калории!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешка, нарязано на кубчета
  • гъби - 500 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло сухо
  • сметана - 1 ч.ч.
  • сирене - 100 г топено и пушено
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте мазнина и на силен огън запържете свинските късчета. Добавете нарязаните гъби при месото и подправете на вкус със сол и черен пипер.

Намалете огъня, сложете капак и задушавайте, докато се изпари почти цялата течност от гъбите. Долейте 1/2 ч.ч. вино и продължите да задушавате, като от време на време разбърквате. Задушава се около 20-25 минути, добавя се останалата част от виното и ври още 15-на минути.

Накрая добавете сметаната и оставете на котлона още 5-6 минути. Добавете нарязаното на малки парченца пушено сирене, разбъркайте, докато се разтопи и свалете от котлона.

Рейтинг

3.8
53
44
35
20
10
Дай твоята оценка: