Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с бекон и аспержи

Фарфале с бекон и аспержи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Фарфале с бекон и аспержи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • аспержи - 400 г
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 4 с.л.
  • пармезан - 50 г
  • бекон - 8 резена
  • фарфале - 400 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете аспержите, запазете няколко, а останалите ги бланширайте във вряща вода за 3-4 минути. Отцедете и ги пасирайте заедно с чесъна, зехтина и пармезана.

Овкусете със сол и черен пипер. Запечете на загрят грил бекона.

Сварете пастата и накрая на варенето добавете аспержите, които запазихте в началото. Отцедете и смесете с пасираните аспержи и бекона.

Сервирайте веднага.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: