ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата от аспержи, риба тон и пъдпъдъчи яйца

Салата от аспержи, риба тон и пъдпъдъчи яйца

Марина НордМарина Норд
Новак
1k32627447
Салата от аспержи, риба тон и пъдпъдъчи яйца
14/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се нарязват на парченца по около 3 сантиметра, пускат се във вряща вода и се варят 3 минути. Отцеждат се, заливат се със студена вода и се оставят да се охладят напълно, след което отново се отцеждат.

Пъдпъдъчите яйца се сваряват, обелват се и се разрязват на половинки. Печурките се нарязват на филийки, сваряват се за 1 минута, изплакват се със студена вода и се отцеждат. Чери доматите се режат на половинки, репичките се режат на кръгчета.

В голяма купа се смесват аспержите, пъдпъдъчите яйца, чери доматите, репичките и печурките. Рибата тон се отцежда от течността в консервата, намачква се с вилица и се добавя в салатата.

Приготвя се дресинг, като се смесват соевият сос, зехтинът, лимоновият сок, олиото, черният пипер, оцетът и солта и с тази смес се полива салатата.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: