Ezine.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Нахутена салата с риба тон и яйца

Нахутена салата с риба тон и яйца

Нахутена салата с риба тон и яйца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
20/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Любимата ни рибена салатка"

Необходими Продукти

  • риба тон - 2 консерви (по 125 г)
  • нахут - 400 грама (сварен)
  • яйца - 2 броя
  • чери домати - 8 - 10 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • оцет - 3 с.л.
  • маслини - с аншоа
  • зехтин - 9 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете добре нахута и го оставете да изсъхне.

Сварете яйцата и ги нарежете, като запазите единия жълтък.

Прехвърлете в купа нахута с нарязаните яйца и добавете наситнения лук и нарязаните маслини (оставете няколко за украса).

Прибавете рибата тон и доматките, разбъркайте внимателно.

Смесете солта с оцета, жълтъка и зехтина. Разбъркайте и овкусете рибната салата с дресинга.

Отгоре подредете целите маслини и поднесете.

Нахутената салата с риба тон и яйца е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: