Начин на приготвяне
Аспержите се нарязват на парченца по около 3 сантиметра, пускат се във вряща вода и се варят 3 минути. Отцеждат се, заливат се със студена вода и се оставят да се охладят напълно, след което отново се отцеждат.
Пъдпъдъчите яйца се сваряват, обелват се и се разрязват на половинки. Печурките се нарязват на филийки, сваряват се за 1 минута, изплакват се със студена вода и се отцеждат. Чери доматите се режат на половинки, репичките се режат на кръгчета.
В голяма купа се смесват аспержите, пъдпъдъчите яйца, чери доматите, репичките и печурките. Рибата тон се отцежда от течността в консервата, намачква се с вилица и се добавя в салатата.
Приготвя се дресинг, като се смесват соевият сос, зехтинът, лимоновият сок, олиото, черният пипер, оцетът и солта и с тази смес се полива салатата.