ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Грис с карамел

Грис с карамел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9595k1016k
Грис с карамел
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10 бр.
"Добрите идеи са това, което превръща обикновените десерти в истински изкушения!"

Необходими Продукти

  • грис - около 250 - 300 г
  • прясно мляко - 1, 2 л
  • захар - 6 - 7 с.л. за гриса
  • захар - 1 ч.ч. за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко да заври, като прибавите захар, а след като кипне и гриса. Разсипете гриса в купички и залейте всяка с карамел. Карамелът пригответе, като загреете захарта в тиган.

Бъркайте, докато захарта се карамелизира и постепенно добавете по малко прясно мляко, докато се получи гъстота на разтопено масло.

Сервирайте десерта с вафлени пурички.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: