Домашно кисело мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
Домашно кисело мляко1 / 13
13/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"За да не се чудите какво точно ядете, направете си сами домашно кисело мляко!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете прясното мляко и го охладете до 41-43 градуса. На един буркан от 800 мл се слага 1 равна ч.л. подкваса от гъсто и хубаво кисело мляко. Повечето кисели млека, които се продават по магазините, са негодни за тази цел.

Ако подквасата е от купено от магазина мляко, сложете 1 с.л.

Бурканите се затварят с капачките и се увиват хубаво в нещо вълнено или ватена грейка. Важното е млякото да е на много топло.

Така престоява няколко часа, след което се премества в хладилника.

Рейтинг

4.3
59
45
32
21
10
Дай твоята оценка: