Пиле по мерилендски

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
308
288
01/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо469
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с горчицата, куркумата, кайенския пипер и щипка сол. Топнете пилешкото в млякото, след това го оваляйте леко в брашното.

Загрейте 3 с.л. от олиото и изпържете пилешкото. Прехвърлете го в тава и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Междувременно сипете царевицата, сметаната, водата, зеления лук и пипера в тенджерка, покрийте и задушете за 5 минути. Направете пърженките като намачкате банана и го смесите с брашното, яйцата, лютите чушки и подправките.

Накрая сипете млякото. Загрейте оставащото олио и с помощта на лъжица гребвайте от сместа и изпържете пърженките. Загрейте отново сместа с царевица и сипете в малко купички. Сервирайте заедно с пилешкото и пърженките.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар