Печено пиле с кореноплоди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Печено пиле с кореноплоди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • пиле - 1.5 кг
  • кориандър - 2 ч.л. семена
  • копър - 1 ч.л. семена
  • кимион - 1 ч.л. семена
  • зехтин - 2 с.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • моркови - 2 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. сладки
  • лук - 1 глава
  • чесън - 8 скилидки
  • кориандър
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 450 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето в тенджера. Смесете всички семена заедно с олиото, червения пипер и куркумата. Намажете с малко от тази смес пилето, покрийте с фолио и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 80 минути.

Нарежете зеленчуците на дълги резени, смесете с подправките и след 20-тата минута на печене на пилето добавете зелечнчцуте и скилидки чесън между тях.

В последните минути махнете фолиото и оставете ястието да се запече. Извадете от фурната и поръсете с кориандър.

Отцедете отделената течност от печенете и смесете с брашното. Запържете сместа набързо, добавете бульон, кипнете и разбъркайте. Сервирайте пилешкото, поръсено с този сос.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: