Лесна бадемова торта

07/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16713864
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо115 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 024
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. Запазете едно яйце, а другите разделете на жълтъци и белтъци.

Цялото яйце, жълтъците и захарта се разбиват в купа много добре, след което се смесват с разтопения шоколад и бадемите.

Разбийте белтъците на сняг и внимателно прибавете към останалата смес. Намазнете кръгла форма за печене и изсипете сместа.

Изпечете тортата в загрята на 160 градуса фурна за 60-85 минути.

Леко надупчете на няколко места изпечената торта и сипете отгоре ликьора. Охладете за 30 минути, поръсете с какаото и украсете с малините. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар