Лесна бадемова торта

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714179
07/10/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 270
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. Запазете едно яйце, а другите разделете на жълтъци и белтъци.

Цялото яйце, жълтъците и захарта се разбиват в купа много добре, след което се смесват с разтопения шоколад и бадемите.

Разбийте белтъците на сняг и внимателно прибавете към останалата смес. Намазнете кръгла форма за печене и изсипете сместа.

Изпечете тортата в загрята на 160 градуса фурна за 60-85 минути.

Леко надупчете на няколко места изпечената торта и сипете отгоре ликьора. Охладете за 30 минути, поръсете с какаото и украсете с малините.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар