Пиле със сметана и репички

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
04/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и морковите се нарязват на ситно и се задушават на слаб огън в малко олио. Вадят се, отцеждат се от мазнината и докато са още топли, се добавят нарязаните на кръгчета репички.

Пилето се измива, подсушава и без да се нарязва, се запържва.

Поръсва се със сол, залива се с малко вода и се вари до готовност на месото. Готовото пиле се нарязва на порции, които се слагат в съд за сервиране.

Приготвя се сос, като брашното се запържва в маслото до златисто.

Добавя се топъл бульон. Сваля се от котлона и се добавя сметаната и нарязаният магданоз. С този сос се заливат парчетата пиле. Сервират се заедно със задушените зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар