Начин на приготвяне
Зелената салата се измива и се оставя да се изцеди. Бялата ряпа се измива, обелва и нарязва на тънки кръгчета. Кръгчетата се поръсват с малко сол.
Репичките също се измиват и нарязват на тънки кръгчета. Чери доматите се нарязват на половинки или четвъртинки според големината им.
Чушката се почиства от семенцата и се нарязва на малки лентички. Марулята се накъсва и разпределя в порционни чинии. Върху нея се разпределят репичките и чери доматите. В средата на всяка порция се слага от отцедената от зехтина риба тон.
От кръгчетата бяла ряпа се навиват фунийки, като във всяка се слага по лентичка червена чушка. Разпределят се върху салатата.
Салатата се поръсва със щипка сух риган, няколко листенца магданоз и се полива с дресинг, приготвен от лимоновия сок, пресованата скилидка чесън, зехтина от консервата риба тон и сол на вкус.
Добър апетит!