Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с желе от грейпфрут

Торта с желе от грейпфрут

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Торта с желе от грейпфрут2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 70 г
  • бисквити - 100 г меки
  • бадеми - 1/2 ч.ч. смлени
  • кафява захар - 3 с.л.
  • за плънката
  • желатин - 40 г
  • извара - 1 кг
  • вода - 1 ч.ч.
  • грейпфрут - 500 мл сок
  • сметана - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • за украса
  • плодове - 30 г захаросани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 1 чаша вода и се оставя 10 минути. Загрява се на водна баня, за да се разтопи. Сокът от грейпфрут се налива в съд, добавя се половината желатин, разбърква се и се оставя в хладилника за 3 часа.

Фурната се загрява на 200 градуса. Бисквитите, бадемите, захарта, ванилията и маслото се смесват и се слагат в ринг за торта, като се притискат към дъното. Пече се 12 минути. Рингът се вади от фурната и се оставя да се охлади.

Изварата, сметаната и захарта се разбиват до крем. Добавя се останалият желатин и се разбърква. Оставя се в хладилника за 15 минути. Желето от грейпфрут се реже на кубчета.

Част от сместа с изварата се оставя за украса. Останалата част се смесва внимателно с кубчетата. Отгоре се слага изварата за украса и се оставя в хладилника за 4 часа. Поръсва се с нарязани захаросани плодове и се сервира.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: