Начин на приготвяне
Желатинът се залива с 1 чаша вода и се оставя 10 минути. Загрява се на водна баня, за да се разтопи. Сокът от грейпфрут се налива в съд, добавя се половината желатин, разбърква се и се оставя в хладилника за 3 часа.
Фурната се загрява на 200 градуса. Бисквитите, бадемите, захарта, ванилията и маслото се смесват и се слагат в ринг за торта, като се притискат към дъното. Пече се 12 минути. Рингът се вади от фурната и се оставя да се охлади.
Изварата, сметаната и захарта се разбиват до крем. Добавя се останалият желатин и се разбърква. Оставя се в хладилника за 15 минути. Желето от грейпфрут се реже на кубчета.
Част от сместа с изварата се оставя за украса. Останалата част се смесва внимателно с кубчетата. Отгоре се слага изварата за украса и се оставя в хладилника за 4 часа. Поръсва се с нарязани захаросани плодове и се сервира.