Палачинкова торта със сушени кайсии

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
281
27
241
21/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 045
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Палачинкова Торта

Начин на приготвяне

Кайсиите се нарязват на ситно, орехите се нарязват на едро, няколко ядки се оставят за украса. Кайсиите се разбъркват със сметаната. Добавят се орехите, разбърква се и се оставя за 10 минути.

Брашното, солта и захарта се разбъркват с яйцата и малко топло мляко. След това на тънка струйка се добавя останалото мляко.

Олиото се загрява леко и се добавя в тестото. От тази смес се пържат палачинки и се редят в ринг за торта, като всяка палачинка се намазва с масло и се покрива с част от сместа с кайсиите.

Последната палачинка се покрива с фолио. Пече се 30 минути на 180 градуса. Сервира се, като се намазва с кайсиев конфитюр и се украсява с орехови ядки.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар