Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Пилешка супа»Кремсупа от карфиол и пилешко месо

Кремсупа от карфиол и пилешко месо

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Кремсупа от карфиол и пилешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • карфиол - 400 г
  • пилешко месо - 300 г
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва, сварява се в 500 милилитра вода и се пасира заедно с бульона от варенето. Карфиолът се сварява, отцежда се и се пасира. Добавя се към пилешката смес и се разбърква.

Брашното се запържва за 1 минути на сух тиган при непрекъснато бъркане, охлажда се леко, добавя се половината врящо мляко и сместа се кипва. Тази смес се добавя към супата и се вари 7 минути на бавен огън.

Жълтъкът се разбива с останалото мляко и се вари на водна баня до сгъстяване. Супата се охлажда леко, добавя се сместа с жълтъка и маслото. Добавя се сол и се сервира.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: