Свинско в ябълкова марината

Марина НордМарина НордНовак1219
15/04/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 046
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 кг
  • ябълков сок - 1 л
  • мед - 2 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • бял пипер - 5 зърна
  • канела - 1 пръчица
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • ябълки - 10 бр.
  • морска сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натърква от всички страни със сол и се оставя в хладилника за 4 часа. Смесват се ябълковият сок, медът, дафиновият лист, белият и черният пипер. Добавя се канелата и всичко се разбърква.

Месото се слага в маринатата и се оставя в хладилника за още 4 часа. Съдът с месото се слага на котлона и сместа се оставя да кипне на слаб огън. Веднага се сваля от котлона, похлупва се с капак и се оставя за 1 час. Фурната се нагрява до 200 градуса. Месото се вади, слага се в тава и се пече 15 минути.

Добавят се ябълките и всичко се пече още 30 минути, като на всеки 10 минути се полива с маринатата. В отделен съд се разтваря захарта в една чаена лъжичка вода, добавя се зехтинът и се разбърква.

С тази смес се намазва месото. Фурната се намалява до 160 градуса и месото се пече още 20 минути. Месото се вади от фурната и се покрива с фолио. Оставя се за 15 минути и се сервира с ябълки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар