Начин на приготвяне
Почистете, измийте и подсушете пилето. От вътрешната страна се посолява и се поръсва с къри. Приготвя се силен бульон от морковите, лука и чушките. Оризът се сварява в зеленчуковия бульон. Смесват се стафидите, жълтъкът и вишните, добавя се захарта и малко къри, като плънката трябва да има малко сладникав вкус.
Към сместа се прибавя изцеденият, сварен ориз и ситно нарязаният магданоз. Пилето се пълни с така направената плънка и се зашива. Кравето масло се разтопява, добавят се къри и сол. Намазва се пилето от външната страна, увива се във фолио и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна за 60 минути.
Маха се фолиото и пилето се пече още 10-12 минути до зачервяване.
Коментари
Колко перверзен и извратен вкус трябва да има човек за са измисли такава рецепта?
Нямам нищо против солено-сладките ястия но това наникаде не върви.