Супа топчета по добруджански

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
15/09/2010
"Топла, вкусна, ароматна и прекрасна Супа топчета по добруджански!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 277
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се омесва хубаво с каймата, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и една трета от ориза. От сместа се оформят кюфтенца, пожелание малки.

В подходящ съд се сипва вода, която като кипне, се посолява, добавя се растителното масло и се слагат направените топчета кайма.

Останалата част от лука, нарязан на дребно, настърганият морков, целината и корените магданоз се задушават в кравето масло, овкусяват се с малко индийско орехче и чубрица и се прибавят към месото.

След около 20 минути се добавя останалият ориз и настърганите домати.

Готовата супа се застройва с яйце и кисело мляко. Преди сервиране се поръсва с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Атанасова
Супа - апетитно хапване с радост по повод и без повод!
0
0
Филип Димитров
Обичам супички - тая ми е любима! За ракийка е идеална!
0
0
Mariana
Mariana
01.12.2015 14:48
Може да е икономична, но това не е за сметка на вкуса. Една от любимите ни супи.
0
0