Пиле с царевично брашно

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6541k
Пиле с царевично брашно
01/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го сварете в малко подсолена вода с част от маслото. След като се свари, го извадете. Корените за супа, доматите и лукът се нарязват на ситно и се сипват в бульона. Варете, докато водата изври и зеленчуците останат само на мазнина.

В 400 мл вряща подсолена вода сложете ситно нарязаните картофи. Щом се сварят, прибавете постепенно царевичното брашно, като бъркате непрекъснато до получаване на гъста кашообразна маса. Махнете от огъня и залейте с останалото разтопено масло.

При сервирането от царевичното тесто се оформят малки питки, върху всяка се поставя пилешко месо, покрива се със задушените зеленчуци и се поръсва с магданоз.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: