Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул с гъби по грузински

Зелен фасул с гъби по грузински

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Зелен фасул с гъби по грузински2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • гъби - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 10 стръка
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. Лукът, морковът и гъбите се нарязват на ситно и се запържват в загрятото олио.

Добавя се почистеният и нарязан на едро зелен фасул, нарязаните на едро домати и сокът на лимона. Поръсва се със сол и черен пипер и се залива с две чаши вода.

Вари се до готовност на фасула и след сваляне от котлона ястието се поръсва с накълцан на ситно магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: