Пъдпъдък с грозде

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714043
29/03/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пъдпъдък - 8 бр.
  • масло - 120 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло грозде - 340 г
  • мадейра - 150 мл
  • бульон - 570 мл пилешки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте част от маслото с 1 с.л. зехтин в тиган и запържете почистените пъдпъдъци от всички страни.

Махнете ги от тигана и запечете във фурната за 15 минути. Изсипете мазнината, която се е отделила, в тиган, добавете мадейрата и загрейте. Добавете гроздето и бульона.

Оставете да се редуцира. Махнете гроздето, добавете останалото масло и овкусете соса със сол и черен пипер. Пасирайте го и върнете в него гроздето. Сервирайте пъдпъдъците, полети със соса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар