Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пъдпъдък с грозде

Пъдпъдък с грозде

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пъдпъдък с грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пъдпъдък - 8 бр.
  • масло - 120 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло грозде - 340 г
  • мадейра - 150 мл
  • бульон - 570 мл пилешки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте част от маслото с 1 с.л. зехтин в тиган и запържете почистените пъдпъдъци от всички страни.

Махнете ги от тигана и запечете във фурната за 15 минути. Изсипете мазнината, която се е отделила, в тиган, добавете мадейрата и загрейте. Добавете гроздето и бульона.

Оставете да се редуцира. Махнете гроздето, добавете останалото масло и овкусете соса със сол и черен пипер. Пасирайте го и върнете в него гроздето. Сервирайте пъдпъдъците, полети със соса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: