Ezine.bg»Рецепти»Риба»Ципура със сос

Ципура със сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Ципура със сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ципурата е великолепна риба, която е най-вкусна, приготвена правилно и поднесена с този ароматен сос"

Необходими продукти

  • ципура - 4 бр. филета
  • зехтин - 1 с.л.
  • зелен пипер - 10 зърна
  • коняк - 1 с.л.
  • шери - 1 малка чашка
  • бяло вино - 150 мл
  • сметана - 225 мл
  • домати - 1 бр. нарязан
  • лук - 1 - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запечете зеления пипер за една минута, отцедете олиото и добавете коняка.

Щом се поизпари, добавете лука, домата, шерито, виното и захарта, задушавайте до получаване на консистенция на сироп.

Запечете филетата на скара, поръсете ги със сол и сервирайте със соса.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: