Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Бобена супа с пармезанови крутони

Бобена супа с пармезанови крутони

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Бобена супа с пармезанови крутони1 / 2
13/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • хляб - 3 филийки
  • пармезан - 2 с.л.
  • боб - 2 консерви по 400 г
  • бульон - 900 мл пилешки
  • наденица - 50 г пеперони
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин
  • лук - 1 глава
  • бекон - 550 г
  • мащерка - 1 с.л.
  • песто - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете хляба на кубчета и го смесете със зехтин и пармезан. Изпечете крутоните за 10-тина минути.

Загрейте малко зехтин в дълбока тенджера и запържете лука до омекване. Добавете бекона и мащерката, след малко сипете боба, бульона и черния пипер. Варете 5 минути. Разделете супата на две половини и пасирайте едната.

Върнете пюрето при другата част, добавете пестото, наденицата и лимоновия сок. Овкусете със сол и пипер. Супата отново се слага на котлона и се вари още малко. Гарнирайте с пресен босилек и сервирайте с хрупкавите крутони.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: