Портокали в захарен сироп

Марина НордМарина НордНовак1219
11/03/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо818
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват добре и се подсушават. Кората се обелва тънко, отстранява се с остър нож и бялата горчива част.

Портокалите се режат на кръгчета с дебелина не повече от половин сантиметър. Отстраняват се костилките.

Кората на единия портокал се реже на тънки ленти. Водата се кипва със захарта и се вари на среден огън, докато захарта не се разтвори.

Добавя се нарязаната кора и се оставя на бавен огън да къкри, докато не се сгъсти - 35 минути.

Нарязаните портокали се слагат в чинии и се заливат с горещия сироп. Оставят се да се охладят и се сервират.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар