Портокали в захарен сироп

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
308
27
247
Портокали в захарен сироп
11/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви35 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват добре и се подсушават. Кората се обелва тънко, отстранява се с остър нож и бялата горчива част.

Портокалите се режат на кръгчета с дебелина не повече от половин сантиметър. Отстраняват се костилките.

Кората на единия портокал се реже на тънки ленти. Водата се кипва със захарта и се вари на среден огън, докато захарта не се разтвори.

Добавя се нарязаната кора и се оставя на бавен огън да къкри, докато не се сгъсти - 35 минути.

Нарязаните портокали се слагат в чинии и се заливат с горещия сироп. Оставят се да се охладят и се сервират.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: