Телешко печено в собствен сос

10/03/2015
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 054
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1.2 кг плешка
  • бульон - 500 мл телешки
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете плешката с олио и я сложете в плитка тава с по-тлъстата страна отгоре. Натрийте месото със сол и черен пипер.

Сложете ястието да се пече около 60-75 минути, като от време на време го поливате със соса от печенето. Може да проверите степента на готовност с термометър за месо

Недопеченото месо отчита 52 градуса по целзий във вътрешността, средно изпеченото - 71, а добре изпеченото - 77 градуса.

Извадете готовото месо и го прехвърлете в затоплена чиния за сервиране. Към соса от печенето добавете телешкия бульон и кипнете. Варете соса 3-4 минути, като бъркате от време на време. Отстранете от котлона и прецедете.

Нарежете телешкото на тънки филийки и поднесете, залято със сос.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар