Начин на приготвяне
Спанакът се реже на едро, лукът се реже на ситно. Лукът се запържва в зехтин, докато омекне, добавя се спанакът и се пържи още 3 минути.
Чушката се реже на кубчета и се запържва в отделен тиган. Тиквичката се режа на кубчета, гъбите се режат на филийки, доматите - на четвъртинки, маслините - на колелца.
Тиквичката се пържи с половината чесън, гъбите се запържват с останалия чесън. Две яйца се смесват със спанака и се пържат със зехтин на среден огън.
Омлетът е готов, когато отдолу е изпържен, но е леко влажен отгоре. Слагат се в чиния с влажната част нагоре. Смесват се две яйца с чушката и се изпържват на омлет. Слага се върху спаначения омлет.
Две яйца се запържват с гъбите и се слагат върху омлета с чушка. Изпържва се един омлет от две яйца и чери доматчета, един от две яйца и тиквичка и един - от две яйца и маслини.
Последен се пържи омлетът с каперсите, който се слага с влажната страна надолу. Поръсва се със сол и черен пипер и се сервира горещо или студено.