Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Месно руло в тесто по украински

Месно руло в тесто по украински

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Месно руло в тесто по украински2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кайма - 700 г свинска
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • горчица - 2 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • бутертесто - 500 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Три от яйцата се сваряват и се обелват. Нарязват се на половинки. Лукът се реже на ситно, чесънът се намачква и заедно с лука и магданоза се запържва в масло.

Тази смес се добавя към каймата. Добавя се яйцето и горчицата, разбърква се и се посолява. Тестото се разточва на правоъгълник.

В средата се слага половината кайма, отгоре се редят половинките яйца и се покриват с останалата кайма. Върху тестото се правят разрези през 2 сантиметра, които не стигат съвсем до плънката.

Страничните краища на тестото се хващат и тъй като заради разрязването се образуват ленти, тези ленти се слагат една след друга върху каймата и се кръстосват над нея. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: