Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Гъбена каша с праз лук

Гъбена каша с праз лук

MarianeMariane
Джедай
202169
Гъбена каша с праз лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете гъбената каша топла"

Необходими продукти

  • гъби - 500 г печурки
  • бекон - 100 г
  • праз - 4 стръка
  • пилешко месо - 300 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 70 г
  • масло - 120 г
  • бульон - 700 мл гъбен
  • сметана - 300 г заквасена
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът и празът се нарязват на малки парченца и се запържват в загрятото олио.

Когато празът омекне, се добавят нарязаните на филийки гъби и се задушават до омекване.

Добавя се и пилешкото месо, нарязано на кубчета.

Загрейте маслото и запържете брашното. Свалете от котлона, налейте постепенно около 700 мл горещ гъбен бульон.

Разбърквайте енергично и със сместа залейте задушените гъби, праз и месо.

Гответе ястието 15 минути на тих огън, сложете сметаната и варете още 5 минути.

Подправете със сол и черен пипер гъбената каша.

Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете гъбената каша с праз лук топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Filareta Betova
Filareta Betova
Направих страхотен гъбен сос за пържолките ми!Спазих рецептата,като промених сметаната с цедено кисело мляко и извара-по равни количества.Обичам да експериментирам!
25.02.2017 18:40