Начин на приготвяне
Почистете печурките, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки.
Смелете в блендер лука, целината и чесъна.
Запържете ги след това в дълбок тиган с малко зехтин и масло. Добавете и гъбите.
Гответе ги за няколко минути на умерена температура - сипете малко вода, за да не загарят.
Щом се изпари течността, изсипете брашното и бъркайте сместа за около минута.
Смесете киселото и прясното мляко с водата и ги налейте при непрекъснато бъркане.
Овкусете със сол, нарязан на ситно магданоз и гответе гъбената каша за около 10 минути до постигане на желаната от вас гъстота.
Измийте ориза и го сварете - оставете го след това да престои така за около 5 минути.
Сервирайте Гъбената Каша от Печурки топла с топка ориз и пресен магданоз.
Добър апетит!