Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Гъбена Каша от Печурки

Гъбена Каша от Печурки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Гъбена Каша от Печурки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Топлата гъбена кашичка е рай за всички сетива"

Необходими продукти

  • гъби - 300 г бели печурки
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 20 г
  • зехтин - 50 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • вода - 350 мл
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъбен бульон - 3 ч.ч.
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете печурките, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки.

Смелете в блендер лука, целината и чесъна.

Запържете ги след това в дълбок тиган с малко зехтин и масло. Добавете и гъбите.

Гответе ги за няколко минути на умерена температура - сипете малко вода, за да не загарят.

Щом се изпари течността, изсипете брашното и бъркайте сместа за около минута.

Смесете киселото и прясното мляко с водата и ги налейте при непрекъснато бъркане.

Овкусете със сол, нарязан на ситно магданоз и гответе гъбената каша за около 10 минути до постигане на желаната от вас гъстота.

Измийте ориза и го сварете - оставете го след това да престои така за около 5 минути.

Сервирайте Гъбената Каша от Печурки топла с топка ориз и пресен магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: