ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена каша с праз лук

Гъбена каша с праз лук

MarianaMariana
Джедай
198
113
110
Гъбена каша с праз лук
25/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът и празът се нарязват на малки парченца и се запържват в загрятото олио. Когато празът омекне, се добавят нарязаните на филийки гъби и се задушават до омекване. Добавя се и пилешкото месо, нарязано на кубчета.

Загрейте маслото и запържете брашното. Свалете от котлона, налейте постепенно около 700 мл горещ гъбен бульон. Разбърквайте енергично и със сместа залейте задушените гъби, праз и месо.

Гответе ястието 15 минути на тих огън, сложете сметаната и варете още 5 минути. Подправете със сол и черен пипер. Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете кашата топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: