Татин с пащърнак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7071k
Татин с пащърнак
04/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Изключително приятно и премерено съчетание на полезни и здравословни съставки! Пъщарнакът заслужава уважение в кулинарията!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. От посочените продукти замесете тесто, което се оставя да престои, увито във фолио в хладилник за поне 30 минути.

Загрейте маслото в широк тиган и наредете в него почистения и обелен пащърнак. Той се нарежда в кръг. Поръсете със захарта и задушете за 15 минути. Добавете лимоновия сок и след малко махнете от огъня.

На леко набрашнена повърхност разточете тестото. Щом го разточите, много внимателно го сложете върху пащърнака в тигана и леко нагънете краищата. Обърнете татина и го запечете за 20-25 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: