Калмари по провансалски

16/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16713928
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо466
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тигана и запържете калмарите и семената копър. Махнете калмарите настрана и в същата мазнина запържете лука, чесъна, кайенски пипер, билките и нарязаните домати.

Гответе няколко минути и добавете бульона и виното, поръсете с шафрана. Гответе докато сосът се редуцира наполовина.

Върнете калмарите в тигана, намалете огъня и задушете за около 20 минути. Преди да сервирайте добавете сметаната и овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар