Калмари по провансалски

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15082
22/12/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо499
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • калмари - 2.3 кг
  • копър - 1 ч.л. семена
  • зехтин
  • лук - 5 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
  • домати - 5 бр. нарязани
  • билки - пресни по избор
  • бульон - 280 мл рибен
  • бяло вино - 280 мл
  • шафран - 1 щипка
  • сметана - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тигана и запържете калмарите и семената копър. Махнете калмарите настрана и в същата мазнина запържете лука, чесъна, кайенски пипер, билките и нарязаните домати.

Гответе няколко минути и добавете бульона и виното, поръсете с шафрана. Гответе, докато сосът се редуцира наполовина.

Върнете калмарите в тигана, намалете огъня и задушете за около 20 минути. Преди да сервирайте добавете сметаната и овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо.

Поднесете готовите калмари по провансалски.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар