Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Италиански кифлички с тиква

Италиански кифлички с тиква

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Италиански кифлички с тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • за плънката
  • тиква - 500 г белена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 щипка млян
  • червен пипер - 1/4 ч.л. лют
  • кориандър - 1/2 ч.л. млян
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва с водата. Добавя се зехтинът и солта. Замесва се тесто и при необходимост се долива още малко вода. Прави се на топка, покрива се и се оставя за един час.

Тиквата се реже на малки парчета, задушава се 30 минути на бавен огън и се пасира. Чесънът и лукът се режат на дребно. Лукът, чесънът и джинджифилът се добавят в тестото заедно с лютия пипер, кориандъра и солта. Пюрето се оставя да се охлади леко.

Тестото се разделя на 4 части, които се разточват на кръгове. Половината от кръга се намазва с плънка и се покрива с другата половинка, а краищата се защипват. Пържат се до златисто. Сервират се горещи или студени, като се режат на части.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: