Чорба от грах с ориз по руски

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
22/02/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • грах - 500 г
  • ориз - 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 40 мл
  • червен пипер - 1 с.л
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се сварява във вода и щом омекне, се добавя оризът. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятото олио до прозрачно.

Поръсва се със сол и червен пипер и тази запръжка се сипва в чорбата, която се вари до готовност на ориза.

Преди сервиране чорбата се подправя с оцет и нарязан на ситно чесън.

Супата ще стане по-вкусна, ако добавите и нарязан морков.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар